SEThorian.net

Steven's verbouwing: de keuken (deel 2)

Mijn vorige blogpost over de keuken stamt alweer uit oktober vorig jaar. Dat is alweer negen maanden geleden en je zou verwachten – en hopen – dat we ondertussen toch wel een keuken hebben. Die hebben we. Allang. Alleen wilde ik pas een berichtje plaatsen als de tegels er ook op zaten en dat liet op zich wachten. Ik wilde graag zelf tegelen, alleen waren er constant belangrijkere klussen om op te pakken. Na maanden van spetters en nat stukwerk had ik er eindelijk genoeg van en heb ik een tegelzetter laten komen in plaats van het zelf te leren. Ik had het veel eerder moeten doen, want de man was in een dagje klaar en het kostte eigenlijk helemaal niet zoveel. Plus, John Williams met een cameraploeg op je werk en een snotterende vriendin thuis wil je ook niet.

 

In oktober berichtte ik dat de oude keuken was verwijderd, het leiding- en elektrawerk was gedaan, een voorzetwand geplaatst op een onchristelijk tijdstip en de muren waren gestuukt. Sindsdien is er veel gebeurd. Een klein weekje na het plaatsen van die blogpost is de keuken afgeleverd en gemonteerd. Niet door mij zelf, want de montage zat bij de prijs inbegrepen. (Nouja, ze noemen de montage gratis, maar als je het zelf doet is zo’n keuken toch opeens goedkoper.) Erg fijn, want ik had geen behoefte zelf de kastjes waterpas te stellen. Achteraf een zeer wijs besluit; ik had al tijd tekort en de monteur was in één dagje hard werken klaar. Tegen die snelheid kan ik niet op!

Zoals op de foto’s is te zien hebben we gekozen voor een parallelkeuken. Aan de rechtermuur is het aanrechtblad bevestigd met daarin een vijfpits gaskookplaat, veel tot Sharon’s plezier. Aangezien ik van bakken hou, heb ik ook gekozen voor een extra lang aanrechtblad. Verder zijn aan deze kant ook nog de brede bestek-la, twee pannenlades, de vaatwasser (heel belangrijk!) en zes keukenkastjes.

Aan de linkermuur staan de hoge kasten. Hierin zitten de koelvriescombinatie, de oven, de magnetron en nog eens twee kastjes.

Al met al is de keuken een hele grote vooruitgang met het kleine keukentje van onze vorige woning. In de vorige woning hadden we altijd te weinig aanrechtruimte, puilde de keukenkastjes uit en moest er altijd wel iets met de hand worden af gewassen en keek dit je aan, terwijl het je aanrechtblad in beslag nam. Nu hebben we de luxe dat we zoveel opbergruimte hebben dat we eigenlijk nog geen eens de moeite hebben hoeven doen alles goed in te delen, want het past toch wel. Daar moet overigens nog wel wat aan gebeuren, want je maatbeker vinden blijft lastig. (‘In wélk kastje staat ie nou?’)

En zo hebben we dus maanden gezeten, totdat vorige maand de tegelzetter langs kwam om alles af te tegelen. Met een dagje was de man klaar en zag mijn keuken er meteen af uit.

Is de keuken nu af? Voor nu wel, ja. Toen we de keuken kochten wou Sharon graag een apothekerskastje, alleen konden we dit niet veroorloven. Ook ben ik nog niet helemaal tevreden met hoe de vuilnisbakken zijn weggewerkt (ze staan nu in een hoekje) en moet ik de gordijnen nog vervangen voor een rolgordijn. Dus wellicht dat ik in de toekomst nog een postje maak met een klein hobbyprojectje, maar voor nu zijn we hiermee klaar. Nouja, ik zal het rolgordijn binnenkort nog even doen, anders komt John wellicht me toch nog opzoeken...

 

Link 12 July 2015 2:24